Hva er Unge Superhelter?


Unge Superhelter er Plan Ungdoms pris som deles ut hvert år til en ungdom som har gjort en kjempeinnsats knyttet til Bærekrafsmålene.

Bærekraftsmålene ble lansert av FN i 2015 som en felles arbeidsplan for å utrydde fattigdom, bekjempe ulikhet og stoppe klimaendringer innen 2030. Ofte er det voksne aktivister, politikere og kjendiser som hylles for innsatsen sin. MEN for å klare å nå målene, må alle samarbeide – og ungdom må med! 9. desember 2015 stemte FNs sikkerhetsråd for Resolusjon 2250. Den slår fast at ungdom spiller en viktig rolle for å opprettholde og fremme internasjonal fred og sikkerhet.

Med prisen Unge Superhelter ønsker vi å vise hvordan ungdom rundt omkring i verden engasjerer seg i globale spørsmål og bidrar med fantastisk innsats, heltemot og kreative ideer for å gjøre verden litt bedre.

Kjenner du en som fortjener å vinne prisen Unge Superhelter 2020? Klikk her for å komme til nominasjonsskjemaet.

Her kan du lese om vinneren av Unge Superhelter 2017, Muhamad Ridwan.

PlanUngdom er for deg mellom 13 og 19 år som bryr deg om det som skjer i verden. Vil du vite mer om hverdagen til ungdom i andre land? Eller kanskje være med på å gjøre verden litt bedre?

ENGLISH