HVEM BØR VINNE UNGE SUPERHELTER 2019?

Endelig er de tre finalistene til
Unge Superhelter 2019 her!

Stem på din favoritt her:

Alamgir Kabir, 17 år


Alamgir er 17 år og fra Bangladesh. Han kjemper for likestilling mellom kjønn, men også for de som har nedsatt funskjonsevne. Lidenskapen hans er å jobbe med barn og unge for å fjerne barrierer for likestilling.

Han har startet organisasjonen Gashful, som jobber med å stoppe barneekteskap, skape dialog med myndighetene, samt informere barn og unge om deres rettigheter. De har hittil klart å stoppe 37 barneekteskap! Målet til Alamgir er å skape et trygt sted for barn og unge, og å gi dem en stemme. Han er også National Youth Advisory Panel Member i Plan International Bangladesh.

Alamgir er sikker på at han kan gjøre merkbare endringer i lokalsamfunnet fordi han selv vet hvordan det er å leve med nedsatt funksjonsevne.

Shalini Chauhan, 19 år


Shalini er 19 år og kjemper for likestilling mellom kjønn, og sosial inkludering i samfunnet. Hun kommer fra en vanskeligstilt familie, men har kjempet seg frem og er i dag en forkjemper for barns rettigheter.

I 2014 ble hun med i Block Level Children Federation, hvor hun kjemper for likestilling. Hun er medlem av National Youth Advisory Panel, og drar regelmessig ut til landsbyer for å snakke om hvordan de kan forbedre livssituasjonen og hygienen deres. Her organiserer hun ungdomsgrupper og forteller om disse temaene. Hun oppfordrer foreldre til å motivere døtrene til å dra regelmessig på skolen.

Hun har hjulpet 237 barn å skaffe seg fødselsattest, stoppet 17 barneekteskap og hjulpet 17 barn å starte på skole. Siden det ikke er noen statlige institusjoner som jobber mot barneekteskap i regionen hennes, kjemper Shalini for å få de til å opprette dette. Hun har også oppfordret landsbyer til å plante trær, og har selv plantet rundt 1000 trær!

Mohamad Al Jounde, 18 år


Mohamad er 18 år gammel. Han måtte flykte til Libanon på grunn av krigen i Syria, og slik som tusener av andre flyktninger fikk han ikke tilgang til utdanning. Denne situasjonen ville han gjøre noe med.

Sammen med familien sin bygget Mohamad en skole, «Gharsah», i flyktningleieren der 200 barn fikk tilgang til skole! Da han var 12 år underviste han på skolen i mattematikk og fotografi, og sørget for at barna hadde noe annet å enke på enn situasjonen de levde i.

Mohamad bor nå i Sverige hvor han bl.a. har startet en NGO kalt «Gharsah Sweden» som samler inn penger til skolen familien hans bygget, og som støtter innvandrere i Sverige.

https://gharsahsweden.org/

Om kåringen


Ofte er det voksne aktivister, politikere og kjendiser som hylles for innsatsen sin for å stoppe klimaendringene, bekjempe urettferdighet og fattigdom.

Men, verden er også full av unge superhelter som redder verden litt – hver eneste dag!

Derfor har PlanUngdom opprettet prisen Unge Superhelter for å vise at mange ungdommer bidrar med fantastisk innsats, heltemot og kreative ideer for å gjøre verden litt bedre.

Alle finalistene er ungdom som har engasjert seg i globale spørsmål rettet mot FNs bærekraftsmål og barn og unges rettigheter. De har på hver sin måte satt fokus på situasjonen til unge rundt om i verden, og har aktivt arbeidet med å bedre dette.

Imponert og inspirert? DU kan bli med å heie dem frem og hylle det viktige arbeidet de gjør ved å stemme på din favoritt over. Frem til vinneren blir kåret, kan du følge PlanUngdom på facebook. Der vil vi oppdatere deg når vinneren av Unge Superhelter 2019 er presentert. Følg med!

PlanUngdom er for deg mellom 13 og 19 år som bryr deg om det som skjer i verden. Vil du vite mer om hverdagen til ungdom i andre land? Eller kanskje være med på å gjøre verden litt bedre?

ENGLISH