HVEM BØR VINNE UNGE SUPERHELTER 2018?

Endelig er de tre finalistene til
Unge Superhelter 2018 her!

Stem på din favoritt her:

Lila Copeland, 16 år


Lila jobber for å redusere kjøtt- og meieriproduksjonen i verden for å utrydde sult, bedre barn og unges helse, og for å stoppe klimaendringene.

Da Lila var 11 år startet hun organisasjonen «Earth Peace». Siden den gang har organisasjonen jobbet med å innføre daglige vegansk lunsj på alle offentlige skoler i Los Angeles. Lila fikk til et samarbeid med Pamela Anderson, og i 2016 kom gjennombruddet - myndighetene vedtok formelt å innføre et vegansk lunsjprogram som påvirker 660 000 studenter. Lila jobber nå med å få kongressen til å forstå behovet for et mer plantebasert samfunn for å stoppe klimaendringene og sikre bedre folkehelse. Lila drar også rundt på skoler og fritidsklubber for å informere barn og unge om viktigheten av en vegansk levemåte.

http://www.earthpeacefoundation.org/
https://nb-no.facebook.com/earthpeacefoundation/

Fotballkompis


Fotballkompis er et inkluderingsprosjekt med ungdom fra ulike organisasjoner som samarbeider om å integrere unge flyktninger gjennom likeverdige koblinger med norsk ungdom.

Fotballkompis ble dannet i Oslo i 2017 - med Norway Cup i juli samme år som mål. Fotballkompis har bidratt lokalt med sosial integrering av enslige, mindreårige flyktninger og flerkulturell kommunikasjon. Lagkameratene, både de norske ungdommene og de fantastiske ungdommene blant de mindreårige flyktningene, har vist en genuin innstilling til å ta vare på hverandre - uavhengig av sosial bakgrunn. Gjennom mediadekning jobber Fotballkompis samtidig for å inspirere nasjonalt, slik at så mange flyktninger som mulig kan bli integrert i det norske samfunnet. På den måten jobber de for mindre ulikhet, fred og rettferdighet i verden.

https://www.rodekors.no/om-rode-kors/rode-kors-ungdom/nyheter/norges-forste-flyktninglag-klare-for-norway-cup/

https://www.youtube.com/watch?v=qFP_Toz_XN8

Muthia Fadhila Khairunnisa, 17 år


Muthia er en tøff aktivist, som allerede har lang erfaring med å jobbe for barns og jenters rettigheter. Siden andreklasse har hun jobbet for å bidra til å sikre barn og unge i Indonesia god utdanning, rettferdighet og god helse.

I Indonesia er det mange barn som ikke får mulighet til å gå på skole. Derfor jobber Muthia for at barn og unge skal få en god utdannelse. Hun har i sin unge alder skrevet hele 39 bøker, og bruker disse til å motivere og påvirke barn og unge til å jobbe for egne rettigheter. Muthia skriver også blogg, produserer kortfilmer og holder foredrag for å informere om ulike samfunnsproblemer, og har spesielt hatt fokus på seksuelt misbruk av barn. Muthia er også aktiv i flere organisasjoner som jobber for barns rettigheter, eksempelvis gjennom påvirkningsarbeid rettet mot indonesiske myndigheter.

https://kebudayaan.kemdikbud.go.id/ditwdb/2016/09/28/muthia-fadhila-khairunnisa-penerima-anugerah-kebudayaan-kategori-anak-dan-remaja-tahun-2016/

https://student.cnnindonesia.com/student-star/20161121131411-463-174092/muthia-fadhila-penulis-muda-segudang-karya/

Om kåringen


Ofte er det voksne aktivister, politikere og kjendiser som hylles for innsatsen sin for å stoppe klimaendringene, bekjempe urettferdighet og fattigdom.

Men, verden er også full av unge superhelter som redder verden litt – hver eneste dag!

Derfor har PlanUngdom opprettet prisen Unge Superhelter for å vise at mange ungdommer bidrar med fantastisk innsats, heltemot og kreative ideer for å gjøre verden litt bedre.

Alle finalistene er ungdom som har engasjert seg i globale spørsmål rettet mot FNs bærekraftsmål og barn og unges rettigheter. De har på hver sin måte satt fokus på situasjonen til unge rundt om i verden, og har aktivt arbeidet med å bedre dette.

Imponert og inspirert? DU kan bli med å heie dem frem og hylle det viktige arbeidet de gjør ved å stemme på din favoritt over. Frem til vinneren blir kåret, kan du følge PlanUngdom på facebook. Der vil vi oppdatere deg når vinneren av Unge Superhelter 2018 er presentert. Følg med!

PlanUngdom er for deg mellom 13 og 19 år som bryr deg om det som skjer i verden. Vil du vite mer om hverdagen til ungdom i andre land? Eller kanskje være med på å gjøre verden litt bedre?

ENGLISH