Vinneren av Unge Superhelter 2018: Muthia Fadhila Khairunnisa

Muthia er en tøff aktivist, som allerede har lang erfaring med å jobbe for barns og jenters rettigheter. Siden andreklasse har hun jobbet for å bidra til å sikre barn og unge i Indonesia god utdanning, rettferdighet og god helse.

I Indonesia er det mange barn som ikke får mulighet til å gå på skole. Derfor jobber Muthia for at barn og unge skal få en god utdannelse. Hun har i sin unge alder skrevet hele 39 bøker, og bruker disse til å motivere og påvirke barn og unge til å jobbe for egne rettigheter. Muthia skriver også blogg, produserer kortfilmer og holder foredrag for å informere om ulike samfunnsproblemer, og har spesielt hatt fokus på seksuelt misbruk av barn. Muthia er også aktiv i flere organisasjoner som jobber for barns rettigheter, eksempelvis gjennom påvirkningsarbeid rettet mot indonesiske myndigheter.

Kjenner du noen som fortjener å vinne Unge Superhelter 2020? Klikk her for å nominere!

PlanUngdom er for deg mellom 13 og 19 år som bryr deg om det som skjer i verden. Vil du vite mer om hverdagen til ungdom i andre land? Eller kanskje være med på å gjøre verden litt bedre?

ENGLISH